Close

14. novembra 2018

Monika Durkáčová

Žije v Žiline, je zasvätená panna a srdcom, dušou aj gitarou miluje chváliť Boha.

Ako si spomínaš na svoj prvý seminár OS?

Na svoj prvý seminár, na ktorom som bola na Sigorde pri Prešove asi v roku 2013, si veľmi dobre pamätám. Všeličo ma tam rozčuľovalo a ešte som mala aj nervy na niektorých ľudí, čo tam boli. Ha-ha ?

Aká bola tvoja cesta do tímu OS?

Moja cesta do tímu bola zaujímavá. Najprv som asi dva roky spolu s Danielkou Hrtúsovou organizovala semináre OS s názvom Návrat domov v Čičmanoch, kde chodil slúžiť Jeff Scaldwell. Okrem organizácie som tam mala na starosti aj vedenie chvál. A asi po dvoch či troch týchto seminároch prišlo zrazu pozvanie od Evky Petrovičovej slúžiť v tíme modlitbou. Moja prvá reakcia bola asi takáto: „Ja sa s nikým objímať nebudem.“ Tak ma Evka nahovorila, aby som išla slúžiť chválami na víkendovku do Rodinkova a popritom, ak budem chcieť, tak si vyskúšam aj modlitby v objatí a uvidím, ako sa v tom budem cítiť.  A už som zostala ? .

Ako vyzerá tvoja služba v tíme OS?

Moja služba v tíme je modlitebník, chválič a praktická pomoc. Napríklad prichystať menovky, predávať knihy, pripraviť občerstvenie alebo čokoľvek treba.

Ako ti OS zmenilo život?

Otcovo srdce mi prinieslo veľkú zmenu do môjho života. Spoznala som svoju identitu. Posunulo ma do väčšej slobody, naučilo ma pozerať sa ináč na okolnosti môjho života, lebo Boh mení moje srdce a oveľa viac sa smejem ? .

Prečo odporúčaš, aby ľudia prišli na OS?

Ja osobne si myslím, že každý potrebuje ísť na Otcovo srdce, lebo každý človek potrebuje zmenu pohľadu na seba, na Boha, na okolnosti, čiže zmenu srdca a myslenia. Je to neustály proces. Ale čo je najdôležitejšie, každý z nás potrebuje zažiť Otcovu lásku, ktorá má moc meniť naše životy.