Close

8. decembra 2019

Tréning tímu OS v Rodinkove

Už sa stáva tradíciou, že tím dobrovoľníkov  (modlitebníkov, tlmočníkov, chváličov) Otcovho srdca sa dvakrát do roka spolu stretne. Sú to jedinečné príležitosti byť pokope, pretože na seminároch sme vždy v inej zostave. Hoci vždy v tej najlepšej 🙂 – teda tej najlepšej, akú Otec vyberie na daný týždeň – ale stretnúť sa pohromade, to je vždy zážitok!

Takto sme spolu strávili sobotu 19.1.2019 v UPC v Žiline, kde sme hodnotili predchádzajúci rok a ďakovali zaň a tiež sme sa pozreli dopredu na to, čo nás čaká v roku nasledujúcom. Pripomenuli sme si víziu a povzbudili sa tým, ako Otec koná a čo nám hovorí, aby sme plní nasadenia mohli vyštartovať do nového roka (ktorý, ani nevieme ako, sa už práve končí).

Januárové stretnutie tímu v Žiline

Druhý septembrový víkend 13.-15.9.2019 zas patril „tréningu tímu“ v Rodinkove. Tréning tímu (TT) – to nie je gymnastika ani fitness, hoci máme v tíme aj plaveckého trénera 🙂 , ale ide o formačné stretnutie, kde sme ako tím spolu, aby sme budovali vzťahy, povzbudili sa a formovali vyučovaním, modlili sa a diskutovali na rôzne témy, ktoré v tíme riešime. Tento rok sa nás stretlo vyše 60 (vrátane niekoľkých manželských partnerov a detí) a okrem Slovákov prijali pozvanie aj naši priatelia z tímov OS z Čiech, Poľska, Rakúska a Ukrajiny. V týchto krajinách je obrovský hlad po Otcovej láske a naši priatelia postupne začínajú budovať vlastné národné tímy OS. My s nimi veľmi radi zdieľame naše srdcia a delíme sa aj o naše skúsenosti zo služby v Otcovom srdci. Vytvárame jednu veľkú medzinárodnú sieť vyslancov Otcovej lásky a dobrých priateľov.

Počas TT nás Robert a Vicki vyučovali na praktické témy služby a zhrnuli podstatu toho, čo robíme v Otcovom srdci: my nerobíme v prvom rade semináre vnútorného uzdravovania, ale semináre, ktorých cieľom je spoznanie Otca; a ako zažívame Otcovu lásku, deje sa popri tom aj uzdravenie srdca.

Janka Jaššová nám zdieľala myšlienky o tom, že ako služobníci v OS sme pozvaní viac sa starať o Otcovo srdce (teda srdce nášho nebeského Otca) ako o Otcovo srdce (teda službu), lebo „Láska je málo milovaná“ (sv. František z Assisi). Ako služobníci sme my prví pozvaní nechať  si Ježišom očisťovať srdce, aj keď to neraz bolí.  Chceli sme na toto pozvanie odpovedať prakticky, a tak sme hodinu strávili pred Ježišom v tichej eucharistickej adorácii a „premrhali“ tak náš vzácny čas len pre Neho.

Janka Jaššová

Sobotný večer patril chválam a oslave toho, čo Otec robí na Slovensku a v okolitých krajinách. Žehnali sme zástupcom jednotlivých národných tímov a ako „tím srdca“ na Slovensku – teda v „srdci Európy“ –  sme prorocky a symbolicky chválou pumpovali život do celej Európy.

„Celebration“ večer

Nedeľné dopoludnie patrilo živej diskusii a po nej slávnostnej svätej omši, po ktorej sme oslávili aj narodeniny nášho otca Viliama, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou každého OS v Rodinkove.

Tešíme sa na TT o rok a vás, drahí priatelia z rodiny Otcovho srdca, prosíme o modlitbu za nás. Nesmierne to potrebujem a z celého srdca vám ďakujeme.

Viac fotografií zachytávajúcich atmosféru nájdete TU.

Evka