Close

14. novembra 2018

Sestra Bibiána

Rehoľná sestra z Kongregácie školských sestier sv. Františka, učiteľka a duchovná mama s nezameniteľným zmyslom pre humor, ktorá v našom tíme výnimočným spôsobom odráža materinské srdce Boha.

 

Ako si spomínaš na svoj prvý seminár OS?

Môj prvý seminár bol skrátená verzia OS v Kráľovej Lehote. Spomínam si, ako som sa dívala na tím, ktorý stal pred nami, a hovorila som si, ako sa majú radi a akí sú veselí. Spomínaj si tiež, že som rebelovala pri odpustení ☺

Aká bola tvoja cesta do tímu OS?

V tíme OS som druhý rok a je to nádherná vec, čo sa mi stala. O seminári som počula už dávno, takže som vedela, že je to super vec, super Božia práca. Na istej akcii mal Matej Sabo výzvu k vedúcim spoločenstiev zapojiť členov ich spoločenstiev do tímu OS ako modlitebníkov. Vo mne táto výzva zarezonovala a nepustila ma. Rozlišovala som, či  je to „rezonovanie“ Božie a pre mňa osobne. Po niekoľkých mesiacoch modlitieb, rozhovorov so sestrami a rozhovoru so sestrou predstavenou, Evkou a Matejom ma s veľkou radosťou prijali do tímu. Stalo sa pre mňa niečo krásne, cítila som a cítim, že je to moje miesto, tu je moje srdce doma a cítim sa poctená.

Ako vyzerá tvoja služba v tíme OS?

A čo vlastne v tíme OS robím? Modlím sa za ľudí, čo milujem, objímam, usmievam sa. Mala som už aj prednášku… sem- tam robím  neplechu. Je to pre mňa česť byť v takej úžasnej Božej práci pre Slovensko a výzva na svätosť, rast, aby som mala z čoho čerpať a dávať.

Ako ti OS zmenilo život?

Ak by som mala napísať všetko o tom, ako mi OS zmenilo život a čo mi dáva, bolo by toho príliš veľa. Ocko zmenil mňa, oslobodil moje srdce, dvihol mi hlavu, narástla som duchovne… môžem byť pri zázrakoch, ktoré robí v ľuďoch na kurzoch.

Prečo odporúčaš, aby ľudia prišli na OS?

Ak chcete zažiť prelom, zmenu vo svojom živote, poznať Otcovo srdce, nechajte sa milovať. OS je skvelý začiatok.