Close

5. januára 2021

Novoročný list od Hoxarovcov

Drahí priatelia,


chýba nám náš spoločný čas, ktorý trávime s vami na Slovensku. Do roku 2021 vám prajeme hojné požehnanie; nech vy aj vaši blízki zažívate pokoj, radosť a dobré zdravie. Sledujeme situáciu na Slovensku a v susedných krajinách a modlíme sa za vás.

Tento list píšeme 2. januára a s nádejou hľadíme na rok, ktorý je pred nami. Napriek tomu, že nákaza spôsobená COVID-om a tiež úmrtnosť sú vo Veľkej Británii stále veľmi závažné, v národe je vo vzduchu cítiť optimizmus. Dostupné sú dve schválené vakcíny, viac ako milión ľudí už bolo zaočkovaných a v krajine máme dostatok vakcín pre každú dospelú osobu. V pláne je zvýšiť mieru očkovania na dva milióny ľudí týždenne. Vidíme svetlo na konci tunela. V rade pred nami je asi 16 miliónov ľudí (pretože sú starší alebo patria k zvlášť ohrozenej skupine), takže očakávame, že pozvánku na zaočkovanie dostaneme niekedy na budúci mesiac.

Od apríla 2020 sme náš dom opustili len občas, s výnimkou krátkeho obdobia v lete, keď bol vírus v útlme. Sme zdraví a šťastní. Vieme, že sa vrátime k službe. Boh Otec nám dal prorocké slovo prostredníctvom istej panej zo Švajčiarska na jednom z kurzov vo februári 2020. Povedala nám: „Nastáva čas, keď tieto semináre prestanete robiť, ale je to iba na určité obdobie. Potom sa semináre opäť rozbehnú s obnovenou silou. Taktiež niektorí ľudia, ktorí sú vo vedení týchto seminárov noví, sa naučia lietať ako orly.“ Jej slová sa naplnili v každom konkrétnom bode okrem jedného: ešte sme opätovne nezačali so seminármi, ale veríme, že tento čas je bližšie ako kedykoľvek predtým.
Vicki si vychutnáva viac osobného času na premýšľanie a duchovný rast. Ja, Robert, dosahujem rovnaký rast prostredníctvom každodenných modlitieb z breviára. Našli sme si čas na prácu na našej druhej knihe. Denne píšeme aj zamyslenia nad liturgickými čítaniami.

Obom nám chýbajú priatelia, ktorých máme na Slovensku, v Čechách, na Ukrajine, v Rakúsku, Poľsku, Litve a Nemecku. Vlastne nám chýbajú aj naši priatelia vo Veľkej Británii, pretože návštevy a cestovanie sú povolené iba v prípade, že je cesta nevyhnutne potrebná. Ale odlúčenie len spôsobuje, že srdce viac miluje. Tešíme sa, že vás uvidíme čo najskôr, ako sa len bude dať, a modlíme sa za vaše zdravie a šťastie.

Boh vám všetkým žehnaj!

Robert a Vicki de Hoxar