Close

17. novembra 2020

Nina

Nina

Ako som tam kľačala, začali sa mi vynárať situácie zo života, keď som riskovala svoj život, situácie, keď som bola chorá a namiesto k Bohu som sa utiekala k smrti. Boli to situácie, keď som si myslela, že zomrieť je super, „veď budem s Bohom“.

V decembri 2019 som bola na operácii a rana mi odvtedy každý deň krvácala. Odstraňovali mi rektálny polyp, bolo to ako každodenný pôrod. Na Otcovo srdce som išla v marci, a keďže som tam išla na odporúčanie kamarátov, podvedome som očakávala, že zažijem uzdravenie, no na tú ranu som vtedy nemyslela.

Seminár bol pre mňa ťažký, nerada sa hrabem v minulosti, chcela som to mať rýchlo za sebou a odísť domov. V sobotu po prednáške som si išla upokojiť myšlienky do kaplnky. Ako som tam kľačala, začali sa mi vynárať situácie zo života, keď som riskovala svoj život, situácie, keď som bola chorá a namiesto k Bohu som sa utiekala k smrti. Boli to situácie, keď som si myslela, že zomrieť je super, „veď budem s Bohom“. Pripadalo mi to normálne, teda že sa teším za Otcom. No vtedy v kaplnke mi došlo, že to normálne nebolo.  Bola to pasca. Veď ja som volala smrť, aby vyriešila moju situáciu, a nie Boha.

V kaplnke bol kňaz a čakal, či niekto príde na spoveď, tak som si povedala, že sa s ním o tom porozprávam. Pamätala som si, že som sa zo všetkého už dávnejšie vyspovedala, no povedala som si, že možno tam ešte nejaká vec nebola oľutovaná či uzdravená. Opísala som kňazovi situácie, moje myšlienky, oľutovala som a čakala, čo na to povie. Povedal mi, aby som po ňom opakovala modlitbu, ktorou za tými situáciami „zamkneme“ bránu. Povedal mi: „Tá smrť bude ešte klopať na tú bránu a štrngať kľúčmi, ale ty jej neotvoríš.“ Po spovedi som sa išla pomodliť. V tom ma tá rana začala páliť a svrbieť. A vtedy som si na ňu po prvýkrát za ten čas spomenula. Začala som chváliť a ďakovať Bohu, že koná.

Prišla som domov a smrť naozaj štrngala. Dva dni po kurze mi rana krvácala a ja som si opakovala: „Neotvorím, Boh je mojím záchrancom.“ A o dva dni znovu. To však boli posledné dva razy, čo mi rana krvácala. Odvtedy už ani kvapka.

Chvála Pánovi, že ma ochraňuje, a celému tímu v Rodinkove za modlitby a ich „áno“ Bohu!

Nina