Close

13. januára 2023

Eva

Eva

Jeden z veľkých problémov, s ktorými som na seminár išla, bolo moje zlyhávanie vo vzťahu k našim štyrom deťom.

Na seminári Otcovo srdce som sa zúčastnila už štvrtýkrát. Chcem sa podeliť o jedno poznanie, ktoré mi nebeský Ocko dal teraz, zopár týždňov po seminári.

Jeden z veľkých problémov, s ktorými som na seminár išla, bolo moje zlyhávanie vo vzťahu k našim štyrom deťom. Najstaršie má 12 a najmladšie 4 roky. Trápilo ma, koľkokrát na ne zvýšim hlas, zúrim, hnevám sa… Jasné, že sa potom, keď vychladnem, vždy aj ospravedlním a pravidelne to vyznávam vo sviatosti zmierenia. Ale predsa. Trápilo ma, aké zranenia si deti ponesú a že nie som dosť dobrá matka. Trápili ma mnohé výčitky.

Nejaký čas po seminári som si pri jednej modlitbe uvedomila toto: Skutočne som hriešna. Skutočne som veľmi veľa vecí v živote zbabrala a ešte ich aj zbabrem. Aj v mojich najvydarenejších dňoch je hromada hriechov. Ale Ocko s tým počíta! On nám dal svojho Syna Ježiša Krista, ktorý zomrel za moje hriechy na kríži. Môj nebeský Ocko je mocnejší ako moje hriechy, mocnejší ako to, čo zbabrem vo výchove. Je predsa všemohúci BOH. Takže môžem byť pokojná. On to zvládne a postará sa o mňa aj o naše deti.

Neznamená to, že sa nemám snažiť, to nie. Ale môžem sa snažiť v pokoji, s tým, že keď niečo zbabrem, nie je to koniec sveta. Boh mi to nevyčíta, môžem mu to vyznať a s ním môžem aj ísť ďalej.

Buďte požehnaní láskou nášho nebeského Ocka.

Eva